Известие

Collapse
No announcement yet.

Премигване на лампата Check Engine при каране с по-висока скорост...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Премигване на лампата Check Engine при каране с по-висока скорост...

Здрвейте! Наскоро си взех AlfaRomeo 156 1.9JTD 115к.с., края на 2002г. и общо взето съм доволен от колата, но забелязах наскоро един проблем: Когато карам с по-висока скорост - над 120-130км/ч, а и когато я настъпя по-рязко пак с над 120 на таблото ми светка лампата за проверка на двигателя и компютъра пищи. Стои светнала няколко секунди или докато не отпусна газта. Ако продължа да я настъпвам след това си набира нормално и няма проблеми до към 170 (дотам съм пробвал). Та относно проблема искам да попитам случвало ли се е на някой и ако да от какво може да идва проблема? Също така ще съм благодарен ако ми препоръчате сервиз в София, където да я закарам за диагностика.

Първоначално публикувано от vasosss Покажи съобщение
    Здрвейте! Наскоро си взех AlfaRomeo 156 1.9JTD 115к.с., края на 2002г. и общо взето съм доволен от колата, но забелязах наскоро един проблем: Когато карам с по-висока скорост - над 120-130км/ч, а и когато я настъпя по-рязко пак с над 120 на таблото ми светка лампата за проверка на двигателя и компютъра пищи. Стои светнала няколко секунди или докато не отпусна газта. Ако продължа да я настъпвам след това си набира нормално и няма проблеми до към 170 (дотам съм пробвал). Та относно проблема искам да попитам случвало ли се е на някой и ако да от какво може да идва проблема? Също така ще съм благодарен ако ми препоръчате сервиз в София, където да я закарам за диагностика.
    Аз имах подобен проблем - От скоро взех Кросвагон 1.9 JTDМ 150 к.с. Обаче при мен при мен при рязко набиране светваше чека и колата почваше да не върви. Вървеше, ама я нямаше никаква. Не можах да разбера дали изключваше турбото или влизаше в авариен режим. На първа проверка ми смениха МАП обаче не се оправи и свалиха турбото. Оказа се, че променливата геометрия му беше тотално разстроена и са се чудели въобще как е вървяла тази кола. След настройка и профилактика на турбото колата заработи като нова.

Comment

Ами при мен не би трябвало да е турбото, защото колата си върви много добре и това го прави само над тази скорост, а и след светкането пак си набира добре.

Comment

Имаш ли представа дали колата е "чипосана" ? Може би това, което описваш при рязкото настъпване и светенето на чек-а е заради пренадуване
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ами при мен не би трябвало да е турбото, защото колата си върви много добре и това го прави само над тази скорост, а и след светкането пак си набира добре.
          Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Имаш ли представа дали колата е "чипосана" ? Може би това, което описваш при рязкото настъпване и светенето на чек-а е заради пренадуване
          Ами не, колата е стокова.

Comment

А дали си и направил една диагностика за да видиш за записани грешки

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              А дали си и направил една диагностика за да видиш за записани грешки
              Ами не, написал съм че още не съм и се чудя дали има значение в кой сервиз ще я закарам. Приемам препоръки..

Comment

Знам, че е близко до акъла ама сигурен ли си, че не ти е включен ограничитела на скоростта? Нали има из менюто определени километри 130, 160, 190 и 210 мисля, че бяха и до колкото знам само пищи (не съм пробвал), не ограничава физически колата?
                94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
                03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

Първоначално публикувано от Valenses Покажи съобщение
                  Знам, че е близко до акъла ама сигурен ли си, че не ти е включен ограничитела на скоростта? Нали има из менюто определени километри 130, 160, 190 и 210 мисля, че бяха и до колкото знам само пищи (не съм пробвал), не ограничава физически колата?
                  Няма логика защото лампата за двигателя светка, пък и го прави на различни скорости над 120. В крайна сметка ще отида на диагностика да видят каква грешка е записал компютъра и ще ви кажа от какво е било.

Comment

Здравейте колеги! Ходих днес на профилактика в Радиал. Гледах ги какво правят на камерите през цялото време, но към компютър май не видях да я закачат. Мисля, че дадох 25 лева напразно, ама карай.
                    Казаха ми, че проблема може да е някакъв клапан на турбото, който струвал 120 лева или ЕГРа - грешката, която уж (според мен) давала била комплексна. Иначе ЕГРи не почиствали, защото не можело да се гарантира, че няма да даде пак проблем, пък ЕГРа е от 250 до 510 лева, ама явно не ги интересува това. Та в крайна сметка реших с помощта на един познат майстор да го свалим ЕГРа, да го почистим и според мен ще си каже дали е от там проблема. Вие какво мислите?

Comment

Колега, от къде си, за да те опътим къде да отидеш.. ЕГР-а въобще не го купувай, той се затапва и колата започва да върви по-добре, моя на ГТ-то е затапен. Също така, на малкия борд/инфо компютър не изписва ли с текст нещо?
                      Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                      Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                        Колега, от къде си, за да те опътим къде да отидеш.. ЕГР-а въобще не го купувай, той се затапва и колата започва да върви по-добре, моя на ГТ-то е затапен. Също така, на малкия борд/инфо компютър не изписва ли с текст нещо?
                        Ами проблема е че екранчето ми не работи. Колата е от края на 2002 и четох, че го имат тоя проблем всички. Само когато е много студено, преди да я запаля мога да разчета нещо на него. Мисля да взимам конзола 2ра ръка от фейслифта след 2003 и да го сменя, но още не съм. Иначе е ясно, ЕГР няма да купувам. Мисля само да го изчистя и да видя дали ще има промяна. Аа иначе в София съм повече.
                        Last edited by vasosss; d.m.y г., 17:12.

Comment

Щом си в София, отиди при Румен, за да закачи колата и да ти каже какъв е проблема

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43434
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Щом си в София, отиди при Румен, за да закачи колата и да ти каже какъв е проблема

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43434
                            Благодаря! Ще му я закарам да я види.

Comment

Ами проблема е че екранчето ми не работи. Колата е от края на 2002 и четох, че го имат тоя проблем всички. Само когато е много студено, преди да я запаля мога да разчета нещо на него. Мисля да взимам конзола 2ра ръка от фейслифта след 2003 и да го сменя, но още не съм. Иначе е ясно, ЕГР няма да купувам. Мисля само да го изчистя и да видя дали ще има промяна. Аа иначе в София съм повече.
                              Екранчето може пак да не свети на студено. Откакто сложих подгрева на мотора, то започна да свети и започвам да си мисля дали няма някаква връзка за температурата с тази на двигателя

Comment

Working...
                              X